Ytterligere 300 millioner pund loves bort til militær støtte til Ukraina av Storbritannias statsminister Boris Johnson.

Løftet kom da Johnson talte digitalt til det ukrainske parlamentet i Kyiv tirsdag.

– Dette er Ukrainas største tid, som vil huskes og gjenfortelles av generasjoner framover, sa Johnson, med henvisning til en tale gitt av Winston Churchill i 1940.

– Den såkalt ustoppelige krigsmaskinen til Putin har møtt den ubevegelige kraften av ukrainsk patriotisme og kjærlighet til sitt land, sa den britiske statsministeren.

Han slo videre fast at Storbritannia vil fortsette å bistå Ukraina med forsyninger, i form av våpen, penger og humanitær hjelp.

– Dette må til for å styrke Ukraina slik at ingen noensinne tør å angripe dere igjen, sa Johnson til de ukrainske folkevalgte.

Den nye militærstøtten omfatter blant annet elektronisk krigsutstyr, et radarsystem, utstyr til jamming av GPS-utstyr og tusenvis av nattsyn-briller.

Forrige uke kunngjorde britene planer om å sende pansrede kjøretøy til Ukraina, som er i stand til avfyre missiler mot invaderende russiske fly. Tirsdag kunngjorde den britiske utenriksministeren Liz Truss at 13 pansrede kjøretøy sendes fra Storbritannia til Ukraina.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.