Tysklands utenriksminister Annalena Baerbock sier til tyske medier at Tyskland støtter en EU-oljeboikott av Russland, og at de er beredt til å klare seg uten russisk olje i mange år. Forslaget kan resultere i en enda større europeisk energikrise, og Ungarn har allerede varslet at de vil legge ned veto på dagens EU-toppmøte om energi.

German Foreign Minister Annalena Baerbock said Berlin was ready to support a gradual, EU-wide embargo on Russian oil imports.

«And we are preparing this in such a way, that we could if necessary keep it up over the coming years,» Baerbock told Germany’s ARD television on Sunday. (Deutsche Welle)

Ungarn varsler veto

Beslutningen om å innføre en slik oljeboikott krever støtte fra alle medlemslandene i EU.

Men Ungarn kommer ikke til å støtte forslaget, varsler statsminister Viktor Orbáns stabssjef, Gergely Gulyas.

– Siden det bare kan vedtas enstemmig er det ikke noe poeng for EU å foreslå sanksjoner som vil legge begrensninger på nåværende ungarsk import, sier Gulyas.

Han sier at ingen kan erstatte leveransene av russisk olje og gass på nåværende tidspunkt, og at det vil ta fem år og enorme summer å gjennomføre en slik overgang. (NTB)

Germany ready to support EU ban on Russian oil 

Les også:

Rekorddyr strøm i Sør-Norge, import fra England, og en avtale ingen vil snakke høyt om

Kjøp Kents bok her!

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.