– Det finnes sterke krefter i Sverige som går langt for å skade samfunnet vårt. Sverige har vært for svakt i møte med kreftene som ønsker å bryte ned samfunnet, sier statsminister Magdalena Andersson.

Andersson informerte i dag om hvilke tiltak den svenske staten vil sette inn etter de voldsomme opptøyene i påsken. Regjeringens svar er blant annet en tiltakspakke for å motvirke segregering og kriminalitet, skriver Expressen.

– Går langt for å skade vårt samfunn

Statsministeren peker på segregeringen som årsaken til den økende volden i Sverige.

– Det finns starka krafter i Sverige som är redo att gå långt för att skada vårt samhälle, sa Magdalena Andersson på pressekonferansen, hvor også justisminister Morgan Johansson og integrerings- og migrasjonsminister Anders Ygeman deltok.

Samfunnet har vært for svakt til å bryte segregeringen, sier statsministeren, som vil innføre en ungdomskriminalitetsnemnd etter dansk modell for å stoppe gjengkriminaliteten.

– Detta var inga politiska handlingar, det var kriminella handlingar, sa Magdalena Andersson om opptøyene.

Andersson la vekt på at hele samfunnet må bidra for å bekjempe volden, men også at det handler om mer enn kriminalitet, og at samfunnet er for svakt til å bryte segregeringen.

– De unge må beskyttes

De unge må beskyttes slik at man unngår at de rekrutteres til kriminelle gjenger, sa Andersson, som mente dette var en forutsetning for å kunne bekjempe volden.

Ungdomskriminalitetsnemnden skal motvirke rekruttering til gjengene.

– Det gäller att samhället fångar upp ungdomar i riskzonen för kriminalitet tidigare än vad vi gör i dag, sa Anders Ygeman.

Regjeringen la også frem forslag om at politiet skal få utvidet rett til å avlytte eller hente ut informasjon fra kriminelles elektroniske kommunikasjon gjennom såkalte hemmelige tvangsmidler.

 

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.