Flere vitner meldte om skuddveksling på Grønland i Oslo i 02-tiden natt til søndag. Politiet fant tomhylser på stedet der det skal ha vært skutt mellom fotgjengere og en bil. Beskrivelsen går ut på at det «skal ha vært mørkkledde, unge menn, noen med hettegenser».

– Vi fikk mange meldinger inn fra folk i området om skuddveksling. Kriminalteknikere på stedet avsluttet sitt arbeid ved 7.30-tiden i morges, og politiet etterforsker dette videre, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til NTB.

Han sier politiet har snakket med en rekke vitner og at det er sikret en del spor og at de kjenner identiteten på flere personer som skal ha vært på stedet

Tidligere på natten sa operasjonsleder Tor Gulbrandsen at politiet hadde fått en beskrivelse av det skal ha vært mørkkledde, unge menn, noen med hettegenser. Politiet leter også etter en bil som kjørte fra stedet.

– Ut fra de vitneopplysningene vi har fått, utgjorde dette en åpenbar fare for andre personer i området. Det befant seg mye folk i området som ikke har hatt noe med dette å gjøre. Informasjon om måten skuddene var rettet, tilsier at det var tilfeldig eller flaks at ingen ble truffet, sier Vidar Pedersen. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.