Redningsmannskaper søker etter en mengde savnede etter at kraftig regn de siste dagene har utløst flom og gjørmeskred i Syd-Afrika. De siste dødstallene har overskredet 440 mennesker. Flere titusener har mistet hjemmet sitt.

Flommen har gjort tusenvis av mennesker hjemløse, den har slått ut strøm- og vanntjenester og forstyrret driften av en av Afrikas travleste havner, Durban. Skadene på infrastrukturen estimeres til ti milliarder rand (drøyt seks milliarder kroner).

Dødstallet har ifølge lokale myndigheter steget til 443. Ytterligere 63 personer er ikke gjort rede for.

President Cyril Ramaphosas kontor meldte sent lørdag at han har utsatt et arbeidsbesøk i Saudi-Arabia for å kunne fokusere på katastrofen. Myndighetene har satt inn 10 000 soldater i arbeidet med å rydde opp etter flommen.

Statsminister Zikalala i provinsen KwaZulu-Natal sa på TV at flommen var blant de verste i provinsens kjente historie:

– Vi må samle vårt kollektive mot og transformere ødeleggelsen til en mulighet til å gjenoppbygge provinsen vår. Befolkningen i KwaZulu-Natal vil reise seg fra dette kaoset.

Dozens still missing as South Africa floods death toll rises to 443

 

Kjøp Roger Scrutons bok «Konservatismen» fra Document Forlag her.


Kjøp Johan Westerholms bok fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.