Foto: Twitter. 

Under den nylig spilte Premier League-matchen Manchester City – Liverpool, fikk publikum se et fly over stadion med en politisk advarsel om hva som kan skje i landet.

Denne viktige fotballkampen i britiske Premier League ble spilt sist søndag, den 10.4, på Ethiad stadium i Manchester. Men her var det ikke bare selve kampen som tiltrakk seg oppmerksomhet. Også på himmelen over stadion foregikk det noe mange fulgte med på.

Fria Tider beskriver hendelsen:

Britterna blir en minoritet innan 2066, löd det invandringskritiska budskapet på en banderoll som flögs över Premier League-matchen mellan Manchester City och Liverpool.

Avisen bruker begrepet «kupp»:

Kuppen, som uppenbarligen syftade till att skapa uppmärksamhet kring hur den brittiska befolkningen trängs undan i sitt eget land genom tredje världen-invandring, genomfördes vid Manchesters hemmaarena på söndagen.

I matchen, som beskrivits som årets viktigaste, blev det oavgjort mellan de två topplagen, 2–2, skriver Fria Tider.

Slik kom saken frem på Twitter:

 

Det berettes at markeringen skapte reaksjoner:

Åskådare blev upprörda och förbryllade av budskapet om att britter blir en minoritet, enligt Mirror.

Noen reagerte over at en slik markering fant sted, og både fordi den forstyrret kampen og fordi de ikke likte at slike synspunkter kommer til uttrykk.

Andre igjen reagerte på innholdet i det budskapet som faktisk ble presentert: Nemlig at England er i ferd med å bli oversvømt av innvandrere, noe tilskuerne kunne konstatere ved å se seg om i gatene i Manchester etter kampen.

Fria Tider fortsetter:

I juni 2020 genomfördes en liknande flygplanskupp vid samma arena i under en match mellan Manchester City och Burnley. Då löd budskapet på banderollen «White lives matter Burnley» – något som väckte ramaskri.

Den Burnley-supporter som låg bakom kuppen meddelade efteråt att han inte tänkte be om ursäkt till «en enda jävel».

Dette fikk følger for aktivisten, slik sier man ikke ustraffet i dagens utgave av demokrati:

Den unge supportern, Jake Hepple, utreddes efter händelsen av polisen och fick sparken från sitt jobb.

Storbritannien är ett liberalt land med stränga åsiktslagar och kraftigt kringskuren yttrandefrihet, avslutter Fria Tider.

 

Bestill gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Kents bok her!

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.