Palestina-aktivister i New York, i dette tilfelle uten synlige nazi-slagord. Foto: AP Photo/Kevin Hagen.

Midtøsten-konflikten skaper sterke følelser. Ikke minst har en del Palestina-venner kommet ut med hva de innerst inne mener om jødene. Mediene tier for det meste om saken.

Mange har engasjert seg til støtte for palestinernes rakettskyting mot sivile i Israel. Man synes i all hovedsak at israelske menn, kvinner og barn «får som fortjent» når tusenvis av raketter avfyres mot dem. Nesten all sympati og alt engasjement er konsentrert om palestinerne og deres spydspiss, terrororganisasjonen Hamas.

Støtten er spesielt sterk blant muslimer verden over, og ikke minst på den politiske venstresiden.

Pressen har markert seg med en påfallende ensidig fremstilling. Journalistkorpset har i stor grad fungert som en heiagjeng for palestinerne og gjort sitt beste for å videreformidle deres versjon av hendelsene. Document har tidligere skrevet om pressens rolle.

Blant en del aktivister har det pro-palestinske engasjementet antatt nokså bisarre former. Man synes rett og slett konflikten er en god anledning til å hylle nazistenes folkemord på jøder under 2. verdenskrig. Adolf Hitler gjorde en kjempejobb, mener man.

Fria Tider skriver om saken:

Judiska organisationer slår nu larm om ökad antisemitism i sociala medier i samband med de senaste striderna mellan Israel och Palestina, rapporterar USA Today.

Fria Tider beretter videre:

Anti-Defamation League, ADL, meddelar att man mellan den 7 och 14 maj identifierade över 17.000 inlägg på Twitter med variationer av budskapet «Hitler hade rätt».

Organisationen uppger sig ha upptäckt «oroväckande antisemitism» även på andra plattformar som Facebook, Instagram, Twitter och Tiktok.

Det opplyses ikke om noen utstrakt slettevirksomhet fra de sosiale mediene i denne forbindelse. Nettopp sletting av «upassende meninger» er noe medier som Facebook og andre ellers bedriver i stor skala. Men Hitler-hyllest og nazi-forherligelse til fordel for palestinerne er tydeligvis akseptabelt for disse venstrevridde mediene og deres «verdier».

Det nazi-inspirerte jødehatet har ikke vært begrenset til nettet:

ADL uppger sig också ha sett en ökad aktivitet utanför internet «som demoniserar Israel och som ibland har gått över till antisemitism», avslutter Fria Tider.

Norske medier har generelt lite å melde om den typen antisemittisme og Israel-hat som gror opp som en del av støtten til palestinerne. Man har så mye annet «hat» det er viktigere å fortelle om.

Les også: Israel-hat er «trending» – BBC-reporter avslørt som ekstrem antisemitt

Et annet bilde av konflikten enn man får i de store mediene: 

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Kjøp Ruud Koopmans bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.