Staten Libanon og dens sentralbank er konkurs, sier visestatsminister Saadeh Al-Shami.

Landet har siden slutten av 2019 slitt med en alvorlig økonomisk krise. Den libanesiske valutaen har over lengre tid vært betydelig svekket og har mistet 90 prosent av sin verdi, samtidig som mangel på drivstoff og medisiner har preget nasjonen.

Nå er staten konkurs, melder Middle East Monitor.

Staten har gått konkurs, som Banque du Liban gjorde, og tapet har skjedd, og vi vil forsøke å redusere tapene for folket, sa Al-Shami til den lokale Al-Jadeed-kanalen.

Tapene vil fordeles på staten, Banque du Liban, banker og innskytere, sier Al-Shami, som forsikrer at det ikke er noen meningskonflikt vedrørende fordelingen av tapet.

Valutasvekkelsen kompliserer innbyggernes tilgang til grunnleggende varer som mat, vann, helsetjenester og utdanning. Mangelen på drivstoff har resultert i omfattende strømbrudd.

Kontantuttak i utenlandsk valuta har vært strengt begrenset siden 2019 på grunn av den pågående økonomiske krisen i landet, og nå begrenses muligheten for bankuttak ytterligere.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.