EUs utenrikssjef Josep Borrell erklærer «et antall» russiske diplomater for uønsket, Latviske myndigheter varsler at de stenger to russiske konsulater og Estland utviser 14 russiske ansatte.

Det melder NTB.

– Jeg har bestemt meg for å erklære et antall ansatte ved den russiske føderasjonens ambassade i EU som uønskede, fordi de har drevet med aktiviteter som er i strid med deres diplomatiske status, sa Borrell på en pressebrifing tirsdag.

Latvia legger krigsforbrytelser til grunn for å utvise de russiske diplomatene.

– Tatt i betraktning krigsforbrytelsene som er begått av russiske styrker i Ukraina, har Latvia besluttet å stenge de russiske generalkonsulatene i Daugavpils og Liepaja, og utvise 13 russiske diplomater og ansatte, skriver Latvias utenriksminister Edgars Rinkevics på Twitter.

Blant de 14 russiske ansatte Estland utviser, har syv av dem diplomatisk status. Estland stenger konsulatene i Narva og Tartu, melder det estiske utenriksdepartementet.

Flere europeiske land har utvist russiske diplomater den siste uken, over 120 diplomater må returnere til Russland.

 

 

Kjøp Kents bok her!

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.