Europa får ikke nok av IS-kvinner. Tyskland har hentet åtte IS-kvinner fra Roj-leiren i Syria, hvor 2500 kvinner og barn med tilknytning til IR-terroristene oppholder seg.

Kvinnene brakte med seg 27 barn til Tyskland. Halvparten av de repatrierte kvinnene ble arrestert ved ankomst Tyskland.

En av kvinnene, som benevnes Nadine K, er anklaget for å ha hatt en jesidisk sexslave i huset sitt som regelmessig ble utsatt for overgrep av hennes ektemann.

Annalena Baerbock, Germany’s foreign minister, described the operation as extremely difficult and thanked Kurdish authorities of the Syrian Democratic Forces and partners from the United States for providing logistical support.

“The 27 children are, at the end of the day, victims of Isis, and they have a right to a better future far from its deadly ideology, and also to live in security, as we would wish for our own children,” Baerbock said.

Baerbock understreket dog at IS-kvinnene måtte stilles til ansvar for sine handlinger.

Tyskland hentet i oktober åtte IS-kvinner med 23 barn fra den samme leiren.

Experts believe that many countries are dragging their feet because they fear a political backlash at home. Denmark repatriated 14 children and three women in October, Sweden repatriated two children and their mothers last month and 11 children returned to the Netherlands in February, according to the Save the Children charity.

At the present pace it would take 30 years to repatriate thousands of children languishing in the Roj and Al Hol camps, the charity said. Both camps are plagued by crime. This week four people were killed in clashes between Isis and Kurdish forces at Al Hol, including a child. Al Hol holds 10,000 foreigners, including the wives and children of Isis fighters.

Da Norge hentet IS-kvinnen fordi hun hadde et «angivelig sykt barn», førte dette til at FrP trakk seg ut av Solberg-regjeringen. Ingen opplysninger om det angivelig syke barnets helsetilstand er senere offentliggjort.

Siv Jensen krever svar om det syke IS-barnet

Kjøp «Den ulykkelige identiteten» av Alain Finkielkraut fra Document Forlag her.

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.