Nytt

Abu Bakr al-Baghdadi har ikke gitt lyd fra seg siden april, men mandag kom han med et nytt budskap til tilhengerne. Det viser to ting: At han trolig er i live og at IS har bevart evnen til å kommunisere med omverdenen. Foto: Al-Furqan/AP

Øverste leder for IS-kalifatet, Abu Bakr al-Baghdadi, oppfordrer tilhengerne til å storme og befri IS-krigerne, deres kvinner og barna. Han nevner spesifikt Al-Hol-leiren i Syria.

In his first recorded comments since April, Abu Bakr al-Baghdadi tried to exploit western fears that places such as the al-Hawl camp in northern Syria, which holds 70,000 displaced women and children, will become breeding grounds for a new generation of fighters. Tens of thousands of men are being held separately in both countries.

“The prisons, the prisons, soldiers of the caliphate!” Baghdadi said in a recording released by the Isis media unit, known as al-Furqan. “Do your utmost to rescue your brothers and sisters and break down the walls that imprison them.” He said the camps were run by “Crusaders” and their “Shia allies”.

De utenlandske kvinnene holdes adskilt i Al-Hol, fordi de anses for spesielt farlige.

Al-Baghdadi sa IS burde gå etter dommere og etterforskere.

IS er svekket, men langt fra utradert. De har mellom 14.000 og 18.000 mann i Syria/Irak, anslår koalisjonen som har bekjempet dem. Det er mange nok til å forårsake betydelig uro.

 

 

 

Isis leader Baghdadi calls for prison camp raids in Syria and Iraq

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.