NRK melder om ‘gigantisk’ økning i beslag av medisinen ivermektin som mange betrakter som et virksomt middel mot korona.

Tolloverinspektør Hanne Wickstrøm kan vise frem mer enn hundre pakker med tabletter produsert i India, Peru, Nederland og USA. 

– Det vi ser er egentlig bare toppen av isfjellet. Det er store mørketall. Dette er bare det som har kommet inn de siste fire ukene. Det er en brøkdel av det vi egentlig får, sier Wickstrøm.

Tolletaten har fulgt nøye med på strømmen av ivermektin. De ser en stor økning særlig etter at massevaksineringen begynte. Ifjor destruerte de 30 000 tabletter, noe tollerne mener har en sammenheng med vaksineskepsis.

– Det henger sammen med spredningen av falske nyheter i sosiale medier, sier Kjetil Birkeland Daatland i Tolletaten.

– For høye doser ivermektin kan gi alvorlig helseskade, sier overlege Sigurd Hortemo til NRK, men understreker at medisinen ikke er farlig i seg selv.

Forskning på ivermektin viser sprikende resultater (pluss her og her) og medisinen er ikke godkjent mot covid. I Portugal produseres den av Hovione som påstår at den kan helbrede deg for covid i løpet av 48 timer. Bruk av ivermektin har heller ikke skapt de store overskriftene der i motsetning til USA, Canada og flere andre land der forskrivning av ivermektin er delvis kriminalisert.

Ivermectin som NRK fremstiller som ‘hestemedisin’, er et generisk legemiddel som ikke er patentert. Det gjør produksjonen lite lønnsom for de farmasøytiske gigantene. 

NRK: Vaksineskeptikere tar hestemedisin mot korona: Gigantisk økning i beslag

Les og del:

Forskningen på covid 19 begynner å bli ubehagelig for myndighetene

Og denne!

Korona-medisinen Big Pharma ikke vil vite av

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.