Den belgiske TV-kanalen RTBF melder at de to mennene på henholdvis 32 og 34 år som kjørte inn i folkemengden og drepte 6 personer og skadet over 30, er blitt testet for alkoholpåvirkning. Den ene av de to har tidligere mistet førerkortet for fyllekjøringen, men hadde tatt førerkort på nytt. Passasjeren skal ha testet positivt for alkohol. Resultatet fra narkotikatester er ikke klare enda.

Bilen de kjørte var en BMW 5 serie som har automatisk bremsesystem. Men dette trådte ikke i kraft.

Sudinfo.be skriver at de to gjerningsmennene heter Paolo F og Nino og at de er fettere. Paolo F har tidligere lagt ut skrytebilder og historier på sosiale medier om hvor fort han kjører.

Han la også ut en film fra samme helg:

GVA skriver:

«Toute propre», lyder den første videoen som Paolo F. la ut på sosiale medier sist helg. Han hadde akkurat vasket bilen sin, klar for en kveld ute. Det som følger etterpå er bilder fra kvelden. Et bilde i bilen, bilder fra utestedet. Og etterpå også bilder fra innsiden av bilen. Hva som skjedde etter opptak av disse bildene er fortsatt uklart.

Derfor vil rettens sakkyndige undersøke kjøretøyet nøye. Alle elektroniske komponenter undersøkes. Spesielt vil de prøve å sjekke om et antikollisjonssystem er tilstede og om det var deaktivert. – Det er en ganske ny bil. Det kan forklare mange ting», sa sorenskriveren på Bel-RTL.

På bakgrunn av hastigheten og den tilsynelatende mangelen på bremsing, overførte Statsadvokaten saken til en etterforskningsdommer med kvalifikasjonen drap. Hvis den blir bekreftet, vil den kvalifikasjonen utsette gjerningsmennene for «svært strenge straffer» og for en rettssak, sa riksadvokaten.

Paolo F med «joint». Ifølge opplysningene Nino har lagt ut på Facebook så er han egentlig fra Cominti på Sicilia.

Paolo F la ut dette bildet på Instagram med teksten «min lille bombe»:

 

På Twitter letes det frem bilder av de to og det viser seg at de har forbindelser til jihadister på Facebook. Brahim Chnina er en av dem. Han var mannen som startet hatkampanjen mot læreren Samuel Paty som førte til at jihadisten Abdoullakh Anzorov skar hodet av Paty.

Youssef K., er venn og «bror» til Paolo F. som bevisst kjørte inn i karnevalister i Strépy. Han dukker opp på vennelisten i Facebook sammen med Brahim Chnina.

Peter Velle, som har funnet frem bildene og forbindelsene, skriver på Twitter:

Jihadisme, narkotika, våpen, skurker,… Alt blir blandet sammen. Salah og Brahim Abdeslam, medlemmer av den store IS-terrorkommandoen som slo til i Paris og Brussel, hadde til og med en kafé (Les Béguines) sammen i Molenbeek. De delte ut narkotika, de festet osv.

Jihadistene feirer drapene:

Image

Image

Vi avventer resultatet av etterforskningen.

gva.be

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.