NHO mener et regjeringsoppnevnt utvalg som skal se på profittfri velferd, ikke bør se dagens lys, fordi konsekvensene er så alvorlige for private virksomheter.

Ifølge Klassekampen har viseadministrerende direktør Anniken Hauglie i NHO denne uka sendt et brev til Statsministerens kontor (SMK). Der ber hun om at utvalget, slik det ble signalisert i budsjettavtalen mellom regjeringspartiene og SV, ikke bør settes ned.

– Dette bør ikke se dagens lys, rett og slett fordi konsekvensene er så alvorlige. Det er ingen private virksomheter i dag som vil tørre å investere i virksomheten sin dersom det skal bli forbudt å drive i pluss, sier Hauglie til avisa.

SV-leder Audun Lysbakken svarer med at det NHO skisserer, er et helt annet utvalg enn hva SV fikk gjennomslag for å sette ned.

– Utvalget skal finne ut hvordan det er mulig å gjøre det, dersom man bestemmer seg for å fjerne profitten fra velferden, sier han til Klassekampen.

Statssekretær Tale Jordbakke (Ap) ved SMK skriver i en melding at det ikke er noen hemmelighet at regjeringen er uenig med NHO på en del punkter, men at SMK vil ta med seg innspillene i arbeidet med mandat og sammensetning av utvalget.

Les også:

Oljeboikott vil utløse økonomisk jordskjelv. Hvor er utveien?

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.