Nav Indre Østfold har sendt et svar til en søker som har fått stengt strømmen. Brevet får sosiale medier til å ta fyr. Saksbehandler sier det er varmt i været, så søker bør kunne greie seg uten strøm. Hvorfor ikke låne en grill? Det går også an å drikke saft, så man ikke trenger kjøleskap.

«Det er nå sommer, og det er meldt varmt og fint vær over en lang periode. Du er dermed ikke avhengig av varme i din bolig for å overleve», skriver Nav i vedtaket.

«Kanskje kan du låne deg en grill om du ikke har en selv, slik at du kan lage deg middager uten å være avhengig av elektrisitet i hjemmet. Det ligger per 09.06.21 også flere griller på finn.no som gis bort i nærområdet. Videre kan du drikke saft/vann fra springen hjemme, slik at du ikke er i behov for kjøleskap for å få i deg drikke i disse sommermånedene», står det i brevet fra Nav Indre Østfold.

Det oser en forakt av brevet som man ikke skulle tro var mulig fra en etat som er ment å hjelpe folk. Klienten har fått stengt av strømmen og må betale 9.000 kroner for å få den åpnet. Men det beløpet er ikke Nav villig til å betale. Vedkommende kan få 600 kroner i nødhjelp.

Samtidig med denne historien kommer en pressemdling fra NHO om at tidligere statsråd Anniken Hauglie får en ny toppjobb.

Hauglie var øverste ansvarlige for Nav-skandalen og måtte gå. Men det tok ikke lang tid før hun fikk en ny toppjobb i Norsk Olje og Gass. Nå har hun klatret enda høyere. Det er selvsagt bare rosende ord fra NHO-sjef Ole Erik Almlid.

Folk tar poenget: Det er ingenting som får konsekvenser i det offentlige. Hvis du kommer høyt nok, tar man vare på hverandre, og det skjer på tvers av partigrensene. Det er i ferd med å utkrystallisere seg en ny nomenklatura.

 

Anniken Hauglie får toppstilling i NHO

48-åringen blir NHO-sjef Ole Erik Almlids stedfortreder og skal ha politikk som spesielt ansvarsområde, skriver VG. Hun var Høyre-statsråd i Erna Solbergs regjering fra 2015 til 2020, da hun ble toppsjef i den NHO-tilsluttede interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Olje og Gass.

– Jeg er veldig glad for at Anniken har takket ja til å ta denne jobben. Hun er svært dyktig og kompetent, og hun har lang erfaring fra politikken – både som statsråd og i Oslo kommune. I tillegg kjenner hun NHO-fellesskapet fra innsiden. Hun har alle forutsetninger for å bli en viseadministrerende direktør som setter spor etter seg, sier Almlid i en pressemelding.

– Jeg tar med meg viktig kunnskap og perspektiver fra olje- og gassnæringen til kjernen av NHOs virksomhet fremover, nemlig å sikre verdiskaping, arbeidsplasser og omstilling. Slik sett slutter jeg ikke på laget, men bytter posisjon på banen, sier Anniken Hauglie. (NTB)