NHO har regnet ut at norsk næringsliv i år får nærmere 6 milliarder kroner ekstra i strømutgifter på grunn av de skyhøye strømprisene.

– Vi ser med en viss uro på at også mange bedrifter får høye strømkostnader, sier Øystein Dørum, direktør for samfunnsøkonomi i NHO, til Klassekampen.

NHO har tatt utgangspunkt i tall fra nasjonalregnskapet når de har laget et anslag over hva de høye strømprisene vil bety for næringslivet i år.

Ifølge NHO ligger kraftprisen an til å ligge 50 prosent høyere i år enn for to år siden, og det er et lavt anslag.

For å få et best mulig bilde av hvilke konsekvenser strømprisen får for vanlige bedrifter, er nemlig kraftkrevende bransjer som industri og jordbruk, samt offentlige virksomheter, ikke tatt med i beregningene.

Dørum understreker at utregningene er gjort under svært forenklede forutsetninger, og må tas med solide forbehold, men tror likevel utregningen grovt sett gir en pekepinn på utslagene for næringslivet.

Kjøp Kents bok her!

Kjøp T-skjorten her!

Kjøp T-skjorten «for en bilfri & varmere by» her


Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.