Finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) avviser at Norge blir rikere som følge av krigen i Ukraina. Men han tror på økt kjøpekraft for folk flest.

Vedum viser til at oljefondet har skrumpet med 1.000 milliarder kroner siden årsskiftet. Og vedvarende krig og uro i markedene kan gi større tap. Den norske økonomien er ikke tjent med krig, ifølge Vedum.

– Ja, vi får høyere oljeinntekter, men oljefondet har tapt seg mer enn inntekten har økt, sier Vedum til Aftenposten.

Vedum går i intervjuet med Aftenposten langt i å love at vanlige folk skal komme godt ut til tross for urolige tider.

– Alle analyser vi legger til grunn for arbeidet med neste års statsbudsjett, viser økt kjøpekraft. Men det er jo urolige tider, sier Vedum.

Han sier det er helt selvfølgelig at regjeringen nå skrur på skatter og avgifter slik at folk med vanlige inntekter merker det på lommeboken.

– Når vi skal se på skatte- og avgiftsopplegget fremover, skal folk med lave og middels inntekter i Norge få bedre kjøpekraft. Det er målet. Ting kan skje. Men ser en fireårsperioden over ett, så er det hele målet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.