Kinas statsminister Li Keqiang ville ikke fordømme Russland på en pressekonferanse i etterkant av Folkekongressen fredag.

Der kalte han situasjonen i Ukraina dyster, og sa at Beijing står klar til å spille en positiv rolle for fred. Men han unnlot å kritisere Russland.

– Vi støtter og oppfordrer til alle forsøk som fremmer en fredelig løsning på krisen. Den presserende oppgaven nå er å hindre spenningen fra å eskalere eller til og med komme ut av kontroll, sa Li.

Kina har i stor grad tatt Russlands side i konflikten. Russland nekter å bruke ord som «krig» og «invasjon», og sier det dreier seg om en militæroperasjon. (…)

Li fikk spørsmål om Kina kommer til å avstå fra å fordømme Russland, men han svarte ikke direkte på det, melder Reuters. Han sa heller ikke noe om Kina kan kommer til å øke sin økonomiske støtte til Russland nå som Russland møtes av stadig flere sanksjoner fra andre land.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.