Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj bekrefter våpenhvilen med Russland og oppfordrer folk til å bruke de humanitære korridorene for å evakuere.

De humanitære korridorene skal være på plass i byene Mariupol og Volnovakha, og våpenhvilen skal gjøre det mulig for sivile å flykte fra byene mot Zaporizjzja.

– Vi klarte å få på plass en avtale for å hjelpe de byene i Ukraina hvor situasjonen er alvorligst og verst, for å redde barn, kvinner og eldre, og for å gi medisiner og mat til de som bor der, sier Zelenskyj i en uttalelse ifølge Sky News.

– De som er villige til å forlate disse stedene, bør kunne gjøre det nå gjennom den humanitære korridoren. Men de som kan, bør fortsette å kjempe, la han til.

Ifølge byrådet i Mariupol blir ikke våpenhvilen overholdt fra russisk side. De sier at kamper finner sted langs korridoren i Zaporizjzja-regionen.

– Vi forhandler med russisk side for å få bekreftet våpenhvilen langs hele evakueringsruten, sier byrådet i en uttalelse.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.