Vårt Oslo publiserte 19. desember 2021 en nettartikkel med tittelen «Sian gikk til angrep på vakt ved Oslo rådhus». For denne artikkelen klaget den islamfiendtlige organisasjonen Stopp islamiseringen av Norge (Sian) avisen inn for PFU, skriver Journalisten.

I behandlingen av saken var det uenighet i PFU om artikkelen trengte samtidig imøtegåelse, men det var flertall i utvalget for sekretariatets innstilling om at avisa hadde brutt Vær Varsom-plakatens punkt 4.14, retten til samtidig imøtegåelse, skriver Medier24,

Avgjørelsen falt med dissens fra tre utvalgsmedlemmer, deriblant PFU-leder Anne Weider Aasen, som argumenterte for at en løpende nyhetsmelding ikke behøvde samtidig imøtegåelse for at avisen skulle kunne omtale saken.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.