Ukraina startet sin plan for søknad om medlemskap i Nato i 2008. Det er det etterhvert mange østeuropeiske land som har fått innvilget:

På Nato-møtet i juni 2021 i Brussel, gjentok Nato-lederne beslutningen som ble tatt på møtet i 2008 i Bucharest: at Ukraina vil ble medlem av Alliance with the Membership Action Plan (MAP) som en integrert del av prosessen og Ukrainas rett til å bestemme sin egen fremtid og utenrikspolitikk uten innblanding utenfra.

I et intervju med nyhetsmagasinet Axios på HBO i januar 2021, sa Ukrainas president Zelenskyj at han ville fokusere på forholdet mellom Ukraina og den transatlantiske alliansen dersom han fikk stille Joe Biden et spørsmål.

– Jeg har et veldig enkelt spørsmål: «President, hvorfor er vi ikke i Nato ennå?»

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Kjøp «Prosessen mot Israel» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.