Det kommer rapporter fra både norske og internasjonale medier om en utvikling som fremstår noe skremmende. Kan dette ende med full konfrontasjon mellom Nato og Russland?

Vi er bare noen få mennesker i denne redaksjonen, og vi klarer ikke å få full oversikt. Men vi kan videreformidle ting fra ulike medier.

Tyskland har gitt Estland tillatelse til å levere flere artillerideler fra gamle østtyske lagre til Ukraina, opplyser regjeringskilder til nyhetsbyrået DPA (via NTB).

Norge vurderer å sende militært utstyr til Ukraina. Man kan gjerne støtte dette, men man må forstå at det kan slå tilbake på oss.

Det er ikke snakk om skarpe våpen, men annet militært utstyr som Ukraina kan ha bruk for, sier Støre til NRK.

Stortinget vedtok i 1959 at norskproduserte våpen og ammunisjon ikke skal selges til områder der det er krig eller fare for krig.

Tyskland har hatt en tilsvarende praksis, men åpnet i dag opp for at tredjeland kan eksportere tyskproduserte våpen til ukrainerne.

På Twitter beskriver forbundskansleren Olaf Scholz angrepet på Ukraina som et vendepunkt. Han sier videre:

– Det er vår plikt å gjøre vårt beste for å hjelpe Ukraina i å forsvare seg mot den invaderende hæren til Putin.

Hellas har kalt inn den russiske ambassadøren til utenriksdepartementet, ifølge The Guardian.

Motstanden internt i Russland mot krigen virker betydelig, Ifølge The Guardian har nesten 3000 blitt arrestert i Russland etter å ha deltatt i demonstrasjoner mot krigen.

Samtidig truer tyske myndigheter med å utestenge Russland fra Swift. Dette vil gjøre det vanskelig å handle med utlandet, siden Swift og IBAN-koder er nødvendig for å overføre eller motta penger på en enkel måte fra utlandet. Det finnes andre alternativer, men bankene verden rundt bruker stort sett Swift.

Annalena Baerbock, Germany’s foreign minister, said on Saturday that it was working on a “targeted and functional restriction” on Swift. Olaf Scholz, the German chancellor, previously said cutting Russia off from the payments network should not be part of sanctions.

En økonomisk krigføring mot Russland kan føre til energimangel i Europa. Alle skjønner hvem som må betale regningen.

Godt over hundre tusen flyktninger har allerede ankommet Polen fra Ukraina, og det er tendenser til flaskehalser og køer ved grensene ut av det krigsrammede landet.

Luftrommet over flere europeiske land stenger tilgangen for russiske fly. Det skjer mye nå, vi forsøker å følge med.

Rapporter om det meste av det som beskrives ovenfor er allerede publisert av oss. Når man ser det samlet så ser man alvoret i situasjonen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.