Regjeringen setter av 150 millioner kroner som skal brukes til å lære voksne folk å lese og skrive. I tillegg skal de få opplæring i digitale ferdigheter. Oslo, Viken og Rogaland er fylkene som får mest midler.

7400 vaksne i over 700 verksemder over heile landet får pengar til opplæring i lesing, skriving og digitale ferdigheiter gjennom Kompetanseplussordninga. Viken, Oslo og Rogaland er fylka som får mest midlar i år.

− Arbeidsgivere i alle bransjer stiller stadig høyere krav til kompetanse. De høye søknadstallene viser hvor viktig tilskuddsordningen er for mange både i arbeidslivet og innenfor frivilligheten, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp).

Det er de med lav eller liten formell kompetanse som faller ut av arbeidslivet først. Dette har også vist seg under den såkalte koronakrisa, som noen kanskje heller vil beskrive som en nedstengningskrise.

−  Ved å gi desse meir utdanning og kompetanse, investerer vi i arbeidsmarknaden i framtida både på kort og lang sikt. Dette er vinn-vinn for arbeidstakarar, arbeidsgivarar og samfunnet, seier Moe.

Man må jo stille noen spørsmål her. For eksempel: Hva slags skolesystem har vi når voksne folk ikke kan lese og skrive? Og hvem skal betale for disse støttetiltakene?

Det blir nok the usual suspects. De som går på jobb, som lærte å lese som barn og har viljen til å jobbe; de finansierer moroa.

Regjeringa deler ut 150 millionar kroner til opplæring på arbeidsplassen

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.