Stéphane Bancel er toppsjef i Moderna. Nå har han solgt alle sine aksjer i vaksinegiganten for 400 millioner USD. Samtidig sletter han sine kontoer på sosiale medier. Spekulasjonene er i gang.

Ifølge Guru Focus har Bancel solgt sine aksjer i bolker. Forrige fredag solgte han siste bolk, og innkasserte totalt rundt 3,56 milliarder norske kroner.

Tirsdag slettet han sine kontoer på sosiale medier. Vaksineskeptikere spekulerer nå vilt om hva som er bakgrunnen for Bancels merkelige opptreden.

Edward Dowd er en tidligere fondsforvalter som har studert dødstall fra forsikringsselskaper og begravelsesbyråer. Dowd hevder at det at dødstallene og at han begynte å stille spørsmål til Moderna kan ha forårsaket Bancels forsvinning, etter råd fra advokater.

Dowd hevder også at både Pfizer og Moderna har skjult resultatene av sine egne kliniske studier. Selv om Dowd ikke har lagt fram bevis for slike påstander, fikk de stor spredning i sosiale medier i helgen.

Noubar Afeyan, som også var en av grunnleggerne av Moderna, skal ha solgt aksjer for 1,5 milliarder USD.

Moderna-aksjene har stupt i verdi etter at det ble kjent at vaksinen hadde dårlig effekt mot omikron.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.