Polaris Media solgte i forrige måned aksjene sine i Finn.no til Schibsted, og gir nå noe av gevinsten tilbake til Adresseavisen, som i sin tid var med på etableringen av Finn.

Polaris Media fikk tilbake B-aksjer i Schibsted verdt 2,5 milliarder kroner for aksjene. Nå har selskapet vedtatt å gi Adressa et fond øremerket til gravejournalistikk, pålydende 15 millioner kroner.

– Tildelingen er en anerkjennelse av bidraget Adresseavisen har gjort i etableringen av Finn, og eierskapet på 9,96 prosent av selskapet, ifølge en pressemelding som refereres av M24.

Fondet skal «støtte prosjekter som krever dybde og tid, og skal gi avisens journalister ressursene de trenger for å grave dypere i komplekse saker».

Ikke uventet blir demokratiet trukket frem når positive nyheter om norsk medstrømspresse omtales.

– Det er essensielt for demokratiet at pressen kan utføre denne typen tidkrevende journalistikk, sier sjefredaktør i Adressa, Kirsti Husby i pressemeldingen.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.