Oslo Børs. Foto: Erik Storm /commons.wikimedia.org

Schibsteds rubrikkselskap Adevinta verdsettes til over 50 milliarder når det går på børs onsdag. Det er tidenes fjerde største børsnotering i Oslo.

Schibsted har skilt ut rubrikkvirksomheten utenfor Norden i et nytt selskap som børsnoteres onsdag. De siste oppdateringene verdsetter selskapet til mellom 51 og 54 milliarder kroner, skriver Finansavisen.

Noteringen blir dermed den største siden REC gikk på børs i 2006. Bare Equinor og Telenor har vært større ved notering.

Schibsted planlegger å selge seg ned til en eierandel på 60 prosent i det nye selskapet. Dagen før noteringen solgte Schibsted Adevinta-aksjer for snaut 2,66 milliarder kroner. Tiniusstiftelsens selskap Blommenholm Industrier solgte aksjer for 222 millioner, skriver E24 , som også er en del av Schibsted-konsernet, og viser til en børsmelding.

Adevinta skal drive digitale markedsplasser i 16 land i Europa, Latin-Amerika og Nord-Afrika.