Rolv Erik Ryssdal ringer med børsbjella for å markere at Adevinta noteres på Oslo Børs 10. april 2019.. Til stede på balkongewn er også: Orla Noon, Kristin Skogen Lund, Terje Seljeseth, Ole jacob Sunde, Renaud Bruyeron, Borja de Muller, Uvashni Raman, Laila Dahjlen, Nicki Dexter, Ovidio Solomonov, Anyoine Jouteau, Michael Howe, Cassandra Lord, Trond Berger, Jacob Møller, Andreas Ehrenclou og Jo Christian Steigedal.  Foto: Thomas Brun / NTB scanpix

Med kjøpet av Ebays rubrikksrlskap blir Schibsted-selskapet Adevinta verdens største på rubrikkannonser.

– Med oppkjøpet av Ebays rubrikkannonsedel blir Adevinta det største rubrikkannonse-selskapet globalt, med en unik portefølje av ledende markedsplasser, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Adevinta. (NTB)

Adevinta gjorde to store transaksjoner tirsdag: Først gigantkjøpet i USA. Som ledd i denne avtalen selger Adevinta ut Ebays danske virksomheter  – til Schibsted, slik at Schibsteds eierandel i Adevinta faller fra 59 til 33 prosent.

Man kan si at krysseierskapet gjør at virksomhetene blir i «familien».

Som et ledd i avtalen kjøper Schibsted opp rubrikkvirksomhetene DBA.dk og Bilbasen.dk i Danmark.

– Vi har sett på Danmark i en tid, og det å ta over bilbasen.dk og DBA.dk er en unik mulighet for Schibsted for å få tilgang til dette digitalt avansert og attraktive markedet for rubrikkannonser på nett, sier konsernsjef Kristin Skogen Lund i Schibsted i en pressemelding. (NTB)

Ifølge E24 steg Adevinta-aksjen drøyt 30 prosent på Oslo Børs tirsdag formiddag. Schibsteds A-aksje steg over 18 prosent.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂