Kristin Skogen Lund og Schibsted legger fram regnskapstall for Q3 2022. Foto: Terje Pedersen / NTB

Schibsted skal kutte 500 millioner kroner innen utgangen av 2024. De ansatte fikk beskjeden i et fellesmøte tirsdag.

Det store mediekonsernet sliter i motvind, og er nødt til å finne frem den helt store sparekniven. Hele 500 millioner kroner skal spares, beretter Medier 24.

Halvparten av kuttene skal gjøres innen print, opplyses det.

Konsernet vil forsøke å unngå nedbemanninger, informerte konserndirektør for nyhetsmediene, Siv Juvik Tveitnes. Men legger så til at det trolig blir en form for nedbemanninger likevel:

– Når det er sagt, så vil vi gjøre endringer i organisasjoner. Det betyr også at vi vil bli færre mennesker, sa Tveitnes.

Konsernsjef Kristin Skogen Lund har tidligere sagt at man ikke kan utelukke at det må sies opp ansatte i forbindelse med disse besparingene.

– Jeg kan ikke si at dette ikke vil påvirke noen, for det kommer det til å gjøre, sier hun til svenske Dagens Media.

Schibsted har allerede tatt flere sparegrep det siste året. I oktober ble det kjent at konsernet har kuttet 100 millioner kroner i løpet av 2022. Skogen Lund var imidlertid klar overfor Medier24 at dette ikke ville være nok.

Det er åpenbart at konsernet nå sliter nokså tungt med økonomien. Dette skal blant annet ha sammenheng med økte priser og usikkerhet i makroøkonomien.

Lønnsomheten i konsernet fikk en nedgang på hele 60 prosent i tredje kvartal i 2022.

Blant grepene Schibsted tok i fjor var blant annet at man kuttet ut søndagsutgaven av Aftenposten.  I tillegg skulle konsernet se på strukturelle ting, samt lavere aktivitetsnivå, opplyste konserndirektør for nyhetsmediene, Siv Juvik Tveitnes.

– Aktiviteter og noen ansettelser er blitt lagt på is. Og så har vi tatt ned ambisjonene litt, sa hun til Medier24.

 

 

Kjøp billetter til møtet her

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

Kjøp bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.