En leser sendte oss et podkastintervju med Yara-sjef Svein Tore Holsether, som advarer om at verden går mot global sultkrise. Løsningen er å forsterke overgangen til det grønne skiftet, og løsningen er grønn ammoniakk, som skal sjalte ut bruken av gass ved produksjon av kunstgjødsel.

Bruk av skrekkscenarier er blitt vanlig for politikere og næringslivsledere. Det er snart ikke mulig å høre forskjell på dem. Alle toppsjefene er blitt misjonærer for den gode sak, og journalistene står klar med mikrofonen. VG/E24s Sindre Heyerdahl stiller ikke ett kritisk spørsmål til en av Norges toppledere. Holsether er ikke bare en norsk leder, han er en global lederskikkelse som er med der de store møtes. Han har vært hos Biden, som er svært interessert i grønn ammoniakk.

Holsether spår matvarekrise, men hopper over årsakene som er skapt av politikerne, særlig Biden. Når matvaremangel inntreffer, skal vi i den rike verden – særlig vi i Norge – brødfø den sultne delen. Dette høres ut som en overflatisk avfeiing.

Kent Andersen er i studio og sier at Holsether blander sammen årsak og virkning: Det er det grønne skiftet som forårsaker matvaremangel og sult. Vi styrer mot katastrofer som er unngåelige hvis man tør å erkjenne årsaken til dem.

Eller som Huey Newton sa: Er du del av løsningen eller problemet? Holsethers tankegang er årsaken til problemet.

Podkastintervju med Yara-sjef Svein Tore Holsether kan høres ved å gå til E24.no ved å trykke på denne linken. Deretter velger dere følgende podcast:

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.