Del 1

En medvirkende årsak til at Justin Trudeau har satt seg på bakbena kan henge sammen med at trailersjåførene representerer alt han ikke er. De er mandige, praktiske, direkte. Han er feminin, ordrik, forfengelig. Denne forfengeligheten gjør at han ikke liker de som pirker i hans selvbilde.

Men nå begynner det å koste. Han fikk motbør i parlamentet. Leder av de konservative er på offensiven.

Det sprer seg en reaksjon fra land til land. Trolig vil det komme en frihetskonvoi i USA. Der har Demokratene og mediene kjørt frem ekstrem identitetspolitikk og en repressiv politikk. De er arvtakere til Woodstock. Hvordan vil de reagere på at det oppstår en bevegelse – spontant – som alt tyder på vil bli historisk?

Eliten fikk sjokk av Brexit og Trump. De klarte å sabotere Trump og svindle seg til valgseier. Men det har hele tiden luktet svidd og Biden ser ut til å passe til rollen som usurpator, en som har røvet tronen. Nå raser han på meningsmålingene. Hvis trailersjåførene setter seg i bevegelse, vil han våge å angripe dem? Han har ikke mye kapital tilbake.

Eksemplene rundt om i verden er egnet til å skremme vannet av eliten: Israel, New Zealand. Hva er det de sier? Vi vil ha våre liv tilbake. Så enkelt, så nært.

Del 2: Intervju med Truls Olufsen-Mehus (KrF)

Truls Olufsen-Mehus er fylkesleder i Troms og Finnmark KrF. Han er relativt fersk i politikken, men har gjort en lynkarriere. I høst stilte han opp som kandidat i ledervalget på landsmøtet.

Han er en uredd stemme som begeistrer noen, og irriterer andre.

Erling Marthinsen har intervjuet Olufsen-Mehus. Temaene er koronatiltak, vaksinering, Trump, strømkrise og veien fremover.

 

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

De som ønsker daglige varsler om Dagsordens sendetid på e-mail, kan skrive til dan@document.no

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.