Etter den kraftige omikronbølgen har Sør-Afrika valgt å avvikle koronarestriksjoner i skolen og fjerne kravet om isolasjon for koronasmittede uten symptomer.

Sør-Afrika var landet der omikronvarianten av koronaviruset ble oppdaget i november. Landet ble rammet av en smittebølge som nå har passert, og mandag kveld ble de fleste koronarestriksjoner avviklet.

Elever i skolen får nå normal undervisning uten krav om å holde avstand.

De som tester positivt, men ikke har symptomer vil ikke lenger være pålagt å isolere seg. Isolasjonsperioden for de som har symptomer, er redusert fra ti til sju dager.

Nærkontakter trenger heller ikke å gå i karantene med mindre de selv viser symptomer.

Regler om munnbindbruk og generelle hygienekrav blir imidlertid stående inntil videre.

Studier har vist at om lag 70 prosent av Sør-Afrikas befolkning allerede har hatt koronavirus. Mandag ble det meldt om bare 1.366 nye tilfeller i landet med nær 60 millioner innbyggere.

Til sammen har 3,6 millioner sørafrikanere blitt registrert koronasmittet, men det antas at det er store mørketall. Det er registrert 95.000 dødsfall.

Les også:

Klart for lettelser – men trolig ikke fullt frislipp

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.