Hellas og Kypros fjerner alle koronatiltak. Nå slipper turister å vise vaksinepass og avgi negativ test når de ankommer landet.

Onsdag ble alle koronarestriksjoner i Kypros opphevet. Myndighetene besluttet forrige uke å fjerne tiltakene før turistsesongen for alvor er i gang. Få timer senere fulgte Hellas etter.

For turister betyr det at det ikke lenger er krav om å vise vaksinepass, bruke munnbind eller avgi en negativ koronatest. Munnbind er likevel et krav dersom man er i risikoområder som på sykehus, omsorgsboliger og andre helseinstitusjoner.

Hellas vurderer fortsatt om man skal oppgi munnbindkravet for taxi- og ferjepassasjerer. Foreløpig opphever man kravet på fly og buss.

I løpet av det siste året opplevde Kypros et fall på 51 prosent i turisme, sammenlignet med 2019, året før pandemien. Om lag 15 prosent av Kypros BNP og 25 prosent av Hellas’ er knyttet til turisme.

I mai i år økte turismen på Kypros til 77 prosent av nivået i 2019, opplyste samferdselsminister Yiannis Karousos onsdag.

Kypros har registrert nesten 500.000 koronasmittede og om lag 1.000 koronadødsfall, mens Hellas har registrert 29.800 dødsfall.

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.