Petter (33) hadde nylig tatt koronavaksinen, men testet allikevel positivt for Covid-19. Under tre dager senere mistet han livet etter å ha fått påvist blodpropp i hjernen.

33-åringen fra Drammen jobbet som porteføljeleder for entreprenøren Byggimpuls, og blir beskrevet som en frisk ung mann som levde sunt og hadde god helse – før han brått ble revet bort denne helga.

Det er uklart om dødsfallet skyldes vaksinen, Covid-19 eller noe annet. Dette vil obduksjonen avklare.

Petter etterlater seg kone og to små barn.

Ifølge Anine Victoria Stang, som er en venn av familien, fikk Petter påvist multiple blodpropper i hjernen, med påfølgende hjerneblødning. Livet sto ikke til å redde.

Siden hele familien var smittet av Covid-19, måtte Petter dø alene. Familien slapp ikke inn, til tross for at deres ektemann og far lå på Covid-avdelingen.

– Marte og barna satt i bilen utenfor sykehuset og ble ikke sluppet inn for å ta farvel selv om han lå på corona-avdelingen. De ble sendt hjem og Marte måtte ta det siste farvel via Facetime. Det er så brutalt, uttaler Stang.

Familien sitter igjen med sorgen og et halvferdig hus som Petter pusset opp. Boliglånet og situasjonen skaper en økonomisk krise.

Derfor har Stang opprettet en Spleis, for å forsøke å hjelpe den sørgende familien. I teksten skriver Stang:

Marte er en som alltid stiller opp for de rundt seg. Hun er positiv, sterk, motiverende, engasjerende og ser alltid de rundt seg.

Nå trenger hun oss.

Vi ønsker nå å gjøre fremtiden til Marte og barna så lett som mulig ved å la dem slippe økonomiske bekymringer.

Utgifter til begravelsen, ferdigstilling av oppussingsarbeidet (som de egentlig skulle gjøre mesteparten av selv, med Petter i spissen), betjening av lån, og bygge opp en buffer for henne og barna er det aller viktigste.

Responsen har vært overveldende.

To dager etter at den 30-dagers Spleisen ble opprettet, har det allerede (i skrivende stund) kommet inn 1 164 729 kroner.

Petter (33) fra Drammen ble akutt syk og døde brått 

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.