Jonas Gahr Støre har ikke hatt noen heldig hånd med Jens Stoltenbergs kandidatur som sentralbanksjef. Det holdt hardt å få Nikolai Tangen som oljefondssjef. Men de har ikke lært. Tangen og Stoltenberg var gjester hos Knut Brundtland i januar i fjor, hvor stillingen ble berørt. Men aktørene tror de kan snakke seg bort fra det. Publikum ser hva de ser, og bortforklaringer gjør ikke inntrykk på dem.

Det kan være tegn til en mer årvåken offentlighet. De kjøper ikke hva som helst, lar seg ikke avspise med Støres fordømmelse av kameraderianklager.

Noen mener de har rett til å gå over hodene på de formelle kanalene. Det er regjeringens problem. Den kunne enkelt skjære gjennom og si at Stoltenberg har gjort seg umulig, men det klarer den heller ikke.

Vi ser tegn til interne rivninger i Ap også om Viken. Martin Kolberg slåss for å gjenreise de gamle fylkene. Kan Sp leve med at Ap torpederer forslaget om å reversere sammenslåingen til monsterfylket?

Viken er en styringsmodell hentet fra sentraliseringen i EU. Lokal identitet oppløses.

Thuestad har fulgt en voldtektssak i Alta der en 20 år gammel afghaner står tiltalt. Han var på vakt med en spanier som heller ikke var stø i norsk. Da sjefen ble tilkalt den natten da misgjerningen ble oppdaget, var også hun utenlandsk. Gamle er hjelpeløse, de er avhengig av å bli forstått. Men det er ikke mulig når samtlige på vakt var utlendinger med en dårlig språkforståelse. Hvordan er det mulig at de er på vakt samtidig?

I USA har Glenn Beck skrevet en bok The Great Reset. En global elite underlegger seg verden, og de har tatt mål av seg til å fullføre verket innen 2030. Goodbye demokrati, vi blir undersåtter.

Men samtidig er denne eliten klønete. En av lederne fra justisdepartementet ble utspurt av Ted Cruz i en kongresshøring tirsdag, og Jill Sandborn svarte «kan ikke svare» på alle spørsmål om Ray Epps rolle under 6. januar. Hennes svar kalles negativ bekreftelse og tyder på at Epps var en føderal agent eller informant.

Steve Bannon kaller det et inflection point, et vippepunkt. Hvis føderale myndigheter sto bak 6. januar, er det over og ut for Biden-administrasjonen.

(Her er «hjemmeleksen» til seerne som Hans nevnte)

Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Skriv en mail til dan@document.no hvis du ønsker å bli med på mailinglista der vi gir dere daglige oppdateringer om sendetider.

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

 

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.