De to terrorsiktede søstrene fra Bærum som 16 og 19 år gamle dro til Syria for å slutte seg til IS, er nå arrestert av kurdiske selvstyremyndigheter, melder NRK.

– De er fengslet, forteller en sentralt plassert person i selvstyremyndighetene til NRK. Vedkommende ønsker ikke å si noe mer om bakgrunnen for fengslingen.

En person i leiradministrasjonen sier også til NRK at kvinnene for tiden sitter fengslet.

Søstrene har sittet inne i minst fire uker. Da NRK var i leiren Roj i starten av desember i fjor, var kvinnene arrestert. NRK var da i kontakt med kilder i området som fortalte dette.

Søstrene satt også fengslet i slutten av forrige uke. Kvinnene har til sammen tre barn, som trolig også sitter i det samme fengselet. (NRK)

Fra før er det kjent at IS-kvinner som sitter internert i de kurdisk-kontrollerte leirene i det nordlige Syria, er de som er mest hatske og innsauset i IS-ideologien. Ifølge NRK var det før jul flere sammenstøt mellom internerte IS-kvinner og vakter/soldater fra de kurdiske selvstyremyndighetene.

Ifølge organisasjonen Redd Barna var det sammenstøt mellom soldater og kvinner i slutten av november eller begynnelsen av desember. Organisasjonen fikk ikke lov til å arbeide i leiren i tre dager. (NRK)

NRK har også vært i kontakt med Utenriksdepartementet, som ikke ønsker å kommentere opplysningene.

Bærumssøstrene fengslet i Syria (NRK)

Les også:

Nok en tåredryppende artikkel om IS-kvinner

To søstre – som vil «hjem» til Norge med sine IS-barn

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Kjøp «Sammenstøt mellom sivilisasjoner?» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.