Noe er i ferd med å skje når Raymond Johansen uttrykker irritasjon over at han ikke får presis informasjon om antall innleggelser på sykehus for covid. Raymond antyder at tiltakene ikke står i forhold til antall innleggelser. Det er oppsiktsvekkende kritikk.

– Er sykehuskapasiteten faktisk så presset at vi må holde flere titalls tusen i en bransje – restaurantene og utelivet – borte fra arbeidsplassene sine? er et av spørsmålene Johansen stiller i VG.

Han legger til at han har fått vage og intetsigende svar fra helsetoppene. Johansen stiller spørsmål ved hvorfor det er nødvendig å stenge ned deler av samfunnet når en så liten del av sykehuskapasiteten er i bruk til koronapasienter.

Torsdag var det 295 koronasmittede pasienter innlagt på sykehus i Norge, hvorav 91 lå på intensivavdeling.

– Jeg stiller mine spørsmål både til helsetoppene og til helseministeren, sier Johansen.

Det er nærmest uten sidestykke at en prominent representant for regjeringspartiet stiller spørsmål ved nedlukning og restriksjoner stilt opp mot antall innlagte covid-pasienter. Stort nærmere kommer man ikke mistillit til den førte politikken.

 

 

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.