Det nasjonale skjenkeforbudet blir ikke opphevet nå, ifølge statsminister Jonas Gahr Støre (Ap), som sier at det jobbes med nye vurderinger.

– Vi jobber med dette nå inn mot neste uke. Tiltakene må få virke noe tid, og vi må bruke de dagene etter nyttår til å se omfanget av smittespredningen, sier Støre til VG.

Onsdag ble det satt nok en smitterekord i Norge, og helsemyndighetene venter at en ny bølge er på vei.

– Jeg ser Helsedirektoratet nå snakker om at vi kan stå overfor tidenes bølge, det er et dypt alvor i det, sier Støre.

Skjenkeforbudet varer i utgangspunktet fram til fredag i neste uke. De siste dagene har flere partier, samt næringslivet, tatt til orde for å oppheve skjenkeforbudet umiddelbart. Flere rødgrønne ordførere vil fjerne skjenkeforbudet, og mange ønsker at kommunene selv skal få bestemme reglene.

Regjeringen har daglig kontakt med næringslivet og lytter til hvordan aktørene i utelivet forteller om hvor hardt bransjen rammes, ifølge Støre.

– Vi kommer til å ta det med oss inn i den vurderingen vi gjør av tiltakene nå. Og så skal vi konkludere med hvordan det blir etter at de fire ukene er omme, sier han.

Les også:

Ap er i eksistensiell krise  

Serveringssteder med et nasjonalt opprop om å fjerne skjenkeforbudet

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp bokpakke med «Hypermoral» og «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.