Helsemyndighetene er blitt kastet på dør av Støre-regjeringen og får ikke lenger være med på regjeringskonferansen, slik de gjorde under Erna Solberg.

VG får bekreftet fra Statsministerens kontor (SMK) at Folkehelseinstituttet (FHI) og Helsedirektoratet ikke lenger er med på det ukentlige toppmøtet i regjeringen.

Der er normalt kun regjeringen og embetsverk fra SMK til stede, men i halvannet år var også fagmyndighetene og embetsverk i Helsedepartementet og Justisdepartementet med. Det tok slutt da Støre-regjeringen tok over.

– Det var viktig at FHI og Helsedirektoratet alltid ga oppdatert status på smittesituasjonen i starten av regjerings- og RCU-konferansene, sier Rune Alstadsæter, stabssjef for Høyres stortingsgruppe og tidligere statssekretær i SMK under Erna Solberg.

I tillegg svarte de på spørsmål underveis, legger han til.

Tor Borgersen, fagdirektør ved SMK, sier at regjeringen så langt ikke har sett behov for å opprette et koronautvalg (RCU), slik Solberg-regjering hadde. Han bekrefter at helsemyndighetene ikke deltar på regjeringskonferansen, og viser til at det innhentes faglig grunnlag i forkant av møtet.

 

Kjøp Kents bok her!

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.