NRK har kjørt kampanje for at en kvinne fra Etiopia som har vært her ulovlig i cirka ti år, må få bli i Norge, fordi hun fikk barn ETTER å ha fått avslag på asyl. Og begge mediene har kjørt tilsvarende kampanje for en kvinne fra Sudan/Eritrea som har vært her ulovlig i fem år, og født to barn ETTER avslag på asyl.

Genet (36) blir tvunget til å reise fra barna sine i to år, skrev NRK 4. juledag.

Nei, det må hun ikke. Hun kan dra sammen med barna sine til landet hvor de hører hjemme.

«Genet Gemedo Hensene fra Etiopia er utvist fra Norge for å ha brutt plikten hun har til å reise fra Norge etter hun fikk avslag på asylsøknaden sin i 2012. I mellomtiden har hun fått to barn med en norsk statsborger», skrev NRK videre .

Barnefaren «forklarer at de er ikke er ønsket inn i hans andre familie.»

Hensene fikk avslag i 2012 og «bor på mottak». Hvorfor får ulovlige innvandrere som er utvist, gratis bolig av norske skattebetalere, og det i ti år?

NRK avkristner jula ved heller å aksjonere for islam og mer islamsk asylinnvandring. Genet fra Etiopia fikk to barn i Norge etter at hun var utvist fra Norge, og disse blir pga. av far med norsk statsborgerskap automatisk norske statsboergere, selv om far ikke vil ha noe med dem å gjøre, men har stiftet ny familie. NRK driver kampanje for at den utviste asylsøkeren må få bli.

Sabrin må forlate barna sine før nyttår, skrev Aftenposten 4. juledag. Og NRK fulgte opp med en omtrent likelydende, tårevåt reportasje 5. juledag.

Nei, det må hun ikke. Hun kan dra hjem sammen med barna sine, dit de hører hjemme. Det være seg Sudan, hvor hun er født og som UNE mener hun kommer fra, eller til Eritrea, siden hun sier hun er eritreer.

«Avslaget fra UNE var ikke Alis første. Siden hun kom til landet i 2015, har hun til sammen fått fem avslag fra UDI og UNE.» Og født to barn sammen med «norsk statsborger». Dermed blir barna automatisk «norske statsborgere». Og hvis mor lar være å ta dem med til hjemlandet, så kan hun søke familiegjenforening og vende tilbake til Norge om to år.

Fødte to barn i Norge etter at hun var utvist fra landet, utvist fordi de anser henne for å være fra Sudan, ikke fra Somalia. Aftenposten driver kampanje for at den utviste asylsøkeren må få bli.

Noen må snart gjøre noe med det evinnelige asyljukset og systemet som gjør det mulig. Slik at både de og vi unngår slike uendelige historier. Inkludert muligheten til å legge press på Norge ved å få barn her etter asylavslag og utvisningsvedtak.

Verst er likevel Aftenpostens tilsynelatende juleoppslag om noen av de 860 afghanerne som av uforklarlige årsaker ble hentet til Norge i høst (i tillegg til flere titusener som er her fra før), og som IMDi har som mål å bosette over absolutt hele landet. Til nå er 461 av de 860 bosatt i drøyt 60 kommuner i samtlige fylker.

Det var en strek i regningen for afghanerne i Aftenpostens «juleoppslag» 4. juledag. For de havnet i lille Vestnes i Møre og Romsdal, mens hensikten med å komme til Norge tydeligvis ikke bare var å bo i sus og dus, men sammen med andre afghanere i Oslo:

– Da jeg våknet om morgenen, fikk jeg sjokk. Jeg følte at jeg var inne i en flaske, og at jeg ikke fikk puste. Hvordan kan jeg klare å bo her, klaget Seema Sakha til avisen. Og var tydeligvis ikke lettet over å ha «flyktet» fra livsfare, men misfornøyd. Selv om familien var tildelt en flott leilighet og eldste sønn på 22 år attpåtil hadde fått eget hus. Alt selvfølgelig helt gratis, betalt av norske skattebetalere, i likhet med alt annet av utgifter de måtte ha.

Men Vestnes var altså langt fra afghanske folk, mørkt og kaldt. Og så ubeskrivelig grusomt at afghaneren ikke fikk puste:

«Gang på gang tryglet hun myndighetene om å få et hus i Oslo i stedet», skriver Aftenposten, og fortsetter: «Men svaret var nei, dette var avgjort. Nå gikk det opp for henne at hun, som alltid hadde jobbet med å hjelpe andre kvinner, måtte trå til for seg selv. Jeg snakket med meg selv: «Rolig, rolig, Seema, nå er det sånn. Seema, ta deg sammen, du må skjerpe deg! Hvis du fortsetter sånn, vil hele familien lide.»

Denne historien synes Aftenposten var så mye verdt at de ga den førstesiden, der de fem i den begunstigede, misfornøyde afghanske familien står ved et juletre og liksom feirer norsk jul. Det er tydeligvis hva avisen vil at vi skal tenke: «De er liksom akkurat som oss. Stakkars dem, som måtte flykte fra livsfare». Og som viste seg å være mildt sagt utakknemlige for «tryggheten» i Norge.

Førsteside på Aftenposten jula 2021. Ifølge den tidligere konservative avisa er jula nå islamsk og afghansk. De har intervjuet noen som ble hentet fra Afghanistan høsten 2021, og til og med funnet noen uten hijab, og later via bildet som om dette er folk som er akkurat som oss, og som sikkert feirer jul som oss, med begeistring for juletreet og det hele. Men den lange reportasjen inne i avisa viser at de bare er opptatt av egen kultur, av afghanere og islam, og derfor er meget utilfredse med å ha bli bosatt i den lille kommunen Vestnes i Møre og Romsdal, fordi de heller vil være sammen med afghanere i Oslo. Så fryktelig stor fare for å miste livet ved å bli i Afghanistan kan det ikke ha vært. Kan det være annet som trakk dem til Norge enn livsviktig beskyttelse? Hvilket de uansett kunne ha fått i Pakistan, Iran eller andre naboland med mange afghanere og med den islamske kulturen de tydeligvis foretrekker. Samme hvor mye Aftenposten prøver å utgi det for å være noe annet.

VG er ikke dårligere. De klarer å vise medlidenhet med irakere som uten skam sier at de er velferdsmigranter, kun ute etter å få alt mulig gratis i Europa.

– I sosiale medier kunne jeg se hvordan de i Europa levde, og hvilken luksus de hadde. Det ville jeg også ha, å få suksess der, sier Ali al Bawi fra Irak. 21-åringen satte familien i gjeld for å betale menneskesmuglere, slik at han kunne bli rik uten innsats, via pakketur og fly til Hviterussland. Men på grensen sto Polen parat, slik at han til slutt slukkøret vendte hjem. For å tjene mer penger og ta opp mer lån, for å komme seg til Onkel Skrues pengebinge.

«Moren bryter inn. – Vi hadde bare råd til å sende en fra familien, og Ali spurte alltid om å få lov til å reise og at han skulle kompensere oss når han kom frem, forteller hun.»

Og hva gjør VG når den ødeleggende menneskesmuglingen er avslørt? De klistrer på en overskrift som skal få nordmenn til å synes synd på jukseasylantene:

«Ali fikk drømmen knust: − Jeg føler at dyr har flere rettigheter enn oss».

VG avkristner jula ved heller å aksjonere for islam og mer islamsk asylinnvandring.

At de ikke skjemmes, hele bunten. Både norsk presse og de som ikke vil løfte en finger for å bedre egne land.

Aftenposten, som i normale tider hadde egen kirkeredaksjon, sendte forresten en pakistansk muslim for å dekke julaftens gudstjeneste i Oslo. De klarte vel ikke å finne en eneste som var interessert i norske tradisjoner basert på vår kulturarv, så da tok de like godt en som ifølge egne Facebook-oppdateringer kun ser ut til å være interessert i pakistansk kultur og religion. Sikkert en hyggelig kar, men hva sier det om hvor rikspressen vil og hvor vi er på veg?

 

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.