Motiv fra innvandrerbydelen Rosengård i Malmö. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

I et avisinnlegg tar Sverigedemokraterna til orde for at flere innvandrere reiser tilbake dit de kom fra. Det vil være best for alle, ifølge to representanter fra partiet.

Dette temmelig kontroversielle utspillet fremmes i et innlegg i Aftonbladet Debatt.  Der skriver Ludvig Aspling och Jonas Andersson fra Sverigedemokraterna at noe må gjøres med landets massive innvandring, og at retur (återvandring) kan være den beste løsningen:

– Återvandring är inte en ”mirakellösning” men kan vara det bästa både för den enskilde invandraren och för vårt land, skriver de to.

SD-politikerne fremhever at Socialdemokraterna i sitt budsjett helt tilbake i 1988 skrev at ”de flesta flyktingar har en dröm om att en gång kunna återvända” til sine opprinnelige hjemland.

-Den drömmen är troligen väldigt mycket större och mer levande hos dem som hamnat i dagens utanförskap, arbetslöshet, trångboddhet, och i områden styrda av gängkriminella och moralpoliser, mener de to SD-politikerne.

Ludvig Aspling er partiets migrasjonspolitiske talsperson, mens Jonas Andersson er representant i sosialkomiteening og tidligere har sittet i migrasjonskomiteen. Det er med andre ord to nokså sentrale politikere i partiet som her reiser en frisk debatt om et av Sveriges mest følsomme temaer – nemlig innvandringen.

De mener retur vil være til fordel for alle parter, både Sverige og innvandrerne selv, samt at hjemlandene ofte vil ha behov for dem.

-Återvandring, skriver duon, skulle ge en ”bättre framtid för både den enskilde och för vårt land».

Mange vil mene et slikt innlegg publisert i Sveriges største avis, er et signal om økt takhøyde i svensk innvandringsdebatt. Slikt var ikke vanlig å se i større medier for et par år siden.

Her er i Norge pågår det for tiden ingen større debatt om systematisk retur av innvandrere, og få regner med at det ert et tema særlig høyt oppe på agendaen hos den nye rødgrønne regjeringen.

Les også:

Gir Reinfeldt skylden: Löfvens etterfølger nådeløs mot svensk innvandrings­politikk

em>Støtt oss, gi bort et abonnement:

Bestill høstens suksessbok:

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Bestill også:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.