Den nykonstruerte store moskeen i Beauvais, 10 mil nord for Paris, hadde knapt fått åpnet før det ble oppdaget at den nykonverterte imamen bedrev hatprekner for de lokale muslimene. Jihadister ble kalt for helter og ellers ble det oppfordret til hat og vold mot kristne, jøder og homofile. «Jihad er en plikt» forkynte imamen Eddy Lecocq, som av moskeen ble fremstilt som en gjestetaler. Det viste seg imidlertid at han var den faste imamen i moskeen.

Den aktuelle imamen skal også ha rost væpnet jihad til et barn, og fortalt ham at hvis han gjorde «som Allah ba ham» ville han «ikke være redd for å dø».

Imamen kom også med kommentarer som var «diskriminerende, nedverdigende eller til og med voldelige» mot kvinner som ikke dekker til hele kroppen. Han sammenlignet dem med «helvetes innbyggere». Til slutt skal imamen ha forsvart ideen om et «islamofobisk vestlig samfunn (…) bestående av vantro, voldtektsmenn og mordere» og oppfordret de troende til ikke å sende barna sine til offentlig skole. Kommentarene ble sendt på sosiale nettverk og også videresendt ved flere anledninger av visepresidenten i foreningen «Håp og brorskap», som tar seg av forvaltningen av moskeen.

Lokale myndigheter sier at den store moskeen er blitt stengt i seks måneder.

Det er rundt 2600 moskeer i Frankrike og så langt er kun 99 av dem blitt sjekket de siste månedene. Av disse igjen er 21 blitt stengt av myndighetene.

BBC   Courrier-Picard.fr   Le Figaro

Kjøp Kents bok her!

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

 

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.