En op-ed i Wall Street Journal kaller byen Dearborn, Michigan, for jihad-hovedstaden i USA. Daglige antisemittiske marsjer over hele landet – ofte voldelige – blir forbigått i stillhet, men nå må Biden og lett-krenkede muslimer snakke om islamofobi og anti-arabisk hat fordi en kommentar i WSJ våger å fortelle sannheten.

Kommentaren i den amerikanske storavisen har vakt sinne og anklager om islamofobi fra alle hold, inkludert president Joe Biden og muslimer i USA.

For ingen skal kritisere den hatefulle retorikken fra muslimene mot jødene og Israel. Det fikk Steven Stalinsky erfare etter at WSJ publiserte hans kommentar som hevder at USAs hovedstad for jihad er i Dearborn, Michigan:

Velkommen til Dearborn, USAs Jihad-hovedstad.

Imamer og politikere i Michigan-byen er på side med Hamas mot Israel og Iran mot USA.

Byen Dearborn i Michigan er hjemsted for den største muslimske befolkningen i USA samt den største moskéen i Nord-Amerika. Før bodde hovedsakelig innbyggere av polsk herkomst i byen.

Tusenvis marsjerer til støtte for Hamas, Hizbollah og Iran, skriver Steven Stalinsky:

– Demonstranter, mange med kefije (Palestinaskjerf) som dekker ansiktet, roper «intifada, intifada», «fra elven til havet vil Palestina være fritt» og «Amerika er en terrorstat». Lokale imamer holder brennende antisemittiske prekener. Dette er ikke Midtøsten. Det er i Dearborn, en forstad i Detroit, Michigan.

Skjermbilde fra Wall Street Journal.

Videre skriver Stalinsky at nesten umiddelbart etter 7. oktober, og lenge før Israel begynte sin bakkeoffensiv i Gaza, feiret folk de grufulle hendelsene med pro-Hamas-demonstrasjoner og marsjer i hele Dearborn.

En overskrift for et arrangement den 10. oktober på Ford Performing Arts Center, oppfordrer lokalbefolkningen i byen i Michigan til å heie på Hamas-angrepet.

Imam Imran Salha fra Dearborns Islamic Center of Detroit fortalte publikum at Israels tidligere handlinger har satt ild i deres folks hjerter, som vil brenne staten Israel til den er borte for alltid.

I oktober 2022 mottok organisasjonen til imamen 150.000 dollar i finansiering fra Homeland Security Departments stipendprogram som var ment for å bekjempe terrorisme. Document skrev om dette i november.

Moskéer som forkynner utslettelse av jøder mottar tilskudd fra Biden-administrasjonen

 

Imam Usama Abdulghani la ikke skjul på sin støtte til Hamas sine terrorhandlinger på et annet møte ved Henry Ford-biblioteket, skriver Stalinsky. Abdulghani er en sjiamuslimsk lærd som ble født i Amerika og utdannet i Iran. Han kalte 7. oktober en av Guds dager og et mirakel som gikk i oppfyllelse.

Imamen beskrev angriperne som ærefulle og sa at de var løver som forsvarte hele nasjonen til budbringeren Muhammed:

– The American-born, Iranian-educated Shiite Islamic scholar called Oct. 7 “one of the days of God” and a “miracle come true.” He described the attackers as “honorable.” He said they were “lions” defending “the entire nation of Muhammad the messenger.”

Lokal entusiasme for jihad mot Israel og Vesten strekker seg utover feiringen av Hamas, skriver Stalinsky videre. I slutten av desember holdt stormoskéen Islamic Center of America en minnegudstjeneste for en Hizbollah-aktivist som ble drept i et israelsk luftangrep.

Den 5. januar holdt Hadi-instituttet, som driver en islamsk Montessori-skole og ungdomssenter, en «markering av martyrene» hvor de hedret Quds Force-kommandør Qassem Soleimani og Abu Mahdi al-Muhandis som var nestleder i Folkets mobiliseringskomitée i Irak.

Begge mennene var på USAs liste over utpekte terrorister da de ble drept i et amerikansk luftangrep 3. januar 2020, skriver Stalinsky. Markeringen inkluderte poesi og lovsang og påstander om at både Central Intelligence Agency og Mossad sto bak Den islamske stat.

– The commemoration included poetry and praise, along with claims about ISIS being operated by both the Central Intelligence Agency and the Mossad.

Imam Abdulghani uttrykte sine varmeste gratulasjoner til «vår helt spesielle leder, Imam Khamenei» og erklærte dermed sin troskap til den iranske ayatollahen som regelmessig ber om ødeleggelse av USA:

– Imam Abdulghani used his remarks to express his “warmest congratulations” to “our very special leader, Imam Khamenei”—essentially declaring allegiance to the Iranian ayatollah who regularly calls for the destruction of the U.S.

Stalinsky skriver videre at støtten til terrorisme i det sørlige Michigan har lenge vært en bekymring for amerikanske myndigheter som jobber med kontraterrorisme.

Etter 9/11 sendte Michigan State Police en rapport til justisdepartementet som utpekte Dearborn til et rekrutteringsområde og finansielt støttesenter for internasjonale terrorgrupper, inkludert mulige sleeperceller.

Delstatens politi bemerket at de fleste av de 28 identifiserte terrorgruppene fra utenriksdepartementet var representert i Michigan. Mange nåværende eller tidligere innbyggere i Dearborn har blitt dømt for terrorrelaterte forbrytelser de siste årene.

Dearborns radikale politikk kompliserer Bidens vei til gjenvalg, skriver Stalinsky. Michigan er en stat demokratene må vinne, og det er bekymringer i presidentens valgkampapparat.

Document har tidligere skrevet om at Biden har mistet muslimske velgere over hele landet, og de er rasende på presidenten for hans støtte til Israel.

Derfor var Biden rask til å kommentere WSJ-artikkelen, selv om han ikke nevnte avisen med et ord. Presidenten har sagt lite om de pågående antisemittiske, ofte voldelige, marsjene over hele landet som har ført til en oppblomstring av et jødehat i USA ikke sett maken til siden andre verdenskrig. Biden skriver:

Amerikanerne vet at det er feil å skylde på en gruppe mennesker basert på ordene til noen få.

Det er akkurat det som kan føre til islamofobi og anti-arabisk hat, og det bør ikke skje med innbyggerne i Dearborn – eller noen amerikansk by.

Vi må fortsette å fordømme hat i alle former.

Fredag tvitret ordfører i Dearborn, Abdullah Hammoud, at politiet har økt sikkerheten ved tilbedelsessteder og andre utsatte plasser som et direkte resultat av artikkelen i Wall Street Journal.

Kommentaren har ført til en alarmerende økning i hatefull og islamofobisk retorikk på nettet rettet mot byen Dearborn, skriver han.

Aktivisten Andy Ngô svarte Hammoud, og når vi leser i kommentarfeltene om saken, har mange den samme oppfatning som Ngô. De har et problem med islamsk ekstremisme i Dearborn.

Som i Europa, har muslimer i USA makt, og de vet å bruke den. Vi håper Amerika våkner før det er for sent.

Du har et problem med islamsk ekstremisme i byen din, og det er en del av grunnen til at du ble valgt. Du benekter at problemet eksisterer slik at islamistene kan fortsette å organisere seg.


 

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.