Tusenvis marsjerer i gatene til støtte for Hamas, Hizbollah og Iran. Det ropes om «intifada» og «From the river to the sea, Palestine will be free». Lokale imamer spred høylytt jødehat. Dette er ikke Midtøsten, men Dearborn, Michigan.

Festen startet umiddelbart etter terrorangrepet 7. oktober. Lenge før Israel reagerte militært ble grusomhetene feiret i gatene. Allerede 10. oktober kunne man lese følgende overskrift i en lokalavis:

Michigan rally cheers Hamas attack

Barna ble selvsagt invitert opp på scenen under feiringen.

Imam Imran Salha of Dearborn’s Islamic Center of Detroit told the crowd that Israel’s past actions have put “fire in our hearts that will burn that state”—Israel— “until its demise.”

Dette skriver Steven Stalinsky i Wall Street Journal. Bare noen dager senere var det en annen imam, shiamuslimen Usama Abdulghani, som utnevnte 7. oktober som «en Allahs dag» og et «mirakel». Han beskrev angriperne som «ærefulle». Han sa at de var «løver» som forsvarte «hele nasjonen til budbringeren Muhammed».

Også Hizbollah hylles i denne forstaden til Detroit. 30. desember avholdt Islamic Center of America, en ledende moské i USA, en minnehøytid for avdøde Hizbollah-terrorister. Hadi Institute, som driver en lokal islamsk Montessori-skole, hyllet 5. januar islamske martyrer som den iranske Quds-generalen  Qassem Soleimani.

Mellom hyllesten av de islamske terroristene ble det hevdet at Israel og Mossad sto bak Den islamske staten (IS) mens den iranske religiøse lederen, «our very special leader, Imam Khamenei», ble vist full støtte. Khamenei har gjentatte ganger uttrykt sitt ønske om å ødelegge hele USA.

Dette området av USA har lenge vært et senter for støtte til islamsk jihad, og ble allerede etter 9/11 i 2001 utnevnt av amerikansk antiterror-politi som et viktig finansielt senter for støtte til jihad, og et område som rekrutterte og støttet islamister. Flere lokale muslimer er dømt for terrorvirksomhet.

Islamsk radikal opptreden i Dearborn kan skape problemer for Biden i presidentvalget, mener Stalinsky. Demokratene er nødt til å vinne Michigan i november, men vil de virkelig alliere seg med folk som tydlig uttrykker hat mot både Israel og USA?

I så fall må Biden endre politikk, ifølge hva lokale ledere sa til Bidens kampanjeleder Julie Chavez Rodriguez. For muslimer som normalt har stemt på Demokratene kan ikke tåle at Biden viser støtte til Israel.

Dearborns borgermester Abdullah Hammoud kom med et tydelig råd.

Hele Vesten er i ferd med å begå selvmord, og gatene i London, Paris og Oslo fylles opp av folk som åpent støtter Hamas og hater alt Vesten står for. I USA støttes selv Houthi-opprørerne, og grensen i sør slipper inn nye terrorsympatisører daglig. Våre politiske ledere mumler ustanselig om universelle verdier, som om det finnes noe slikt.

Det som skjer i Dearborn er ikke bare et politisk problem for Demokratene, skriver Stalinsky. Det er potensielt et nasjonalt sikkerhetsproblem som påvirker alle amerikanere. Antiterror-organisasjoner over hele Vesten burde følge med, for den hodeløse innvandringspolitikken har endret spillet for godt.

Før kunne vi si: The enemy is outside the gate. I den klassiske sci-fi-boken Ender’s Game sier hovedpersonen til sine soldater: The enemys gate is down.

Nå er det våre porter som er åpne. Fienden går midt i blant oss.

Kjøp «Europas underlige død»!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.