Er du fullvaksinert og trenger en ekstrajobb? Da kan du få jobb for å hindre at uvaksinerte får tilgang til arrangementer og sammenkomster. Men rekrutteringsselskapet legger lokket på.

Siden 1. desember kreves det digitalt vaksinasjonsbevis, såkalt koronapass, for å få tilgang til innendørs samlinger med over 100 deltakere. Det betyr at uvaksinerte ikke har tilgang til for eksempel konserter, messer og foredrag.

Som en konsekvens av koronapassene er det lansert et nytt yrke: Kontrollør for koronapass. Eller som det heter med et mer velklingende ord: Entré-vert.

Det er bemanningsselskapet Retail Knowledge Sweden AB som nå rekrutterer folk i Stockholm som ønsker å jobbe ekstra for å kontrollere folks vaksinestatus. I annonsen som er funnet på Arbetsförmedlingen, presenterer selskapet tjenestene som følger:

Har du en vinnande personlighet och är fullvaccinerad mot covid-19?

Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att kontrollera så att besökare vid offentliga sammankomster och tillställningar så som t ex butiker, teatrar, konserter och idrottsevenemang har ett vaccinationsbevis (covidbevis) för Covid-19.

Vi söker dig som:

– Är fullvaccinerad och kan styrka detta med ett covidbevis

– Är van vid att stå

– Är vänlig och artig

– Kan hantera människor

Bemanningsbedriften søker personer som kan starte umiddelbart. Ansettelsesformen er i utlysningen beskrevet som «fast eller tidsbestemt ansettelse» og varigheten er oppgitt til «6 måneder eller lenger» – til tross for at ingen ansvarlig politiker har ønsket å si hvor lenge kravene til koronapass vil forbli.

Document har søkt kontaktperson Michael Kutsudakis i Retail Knowledge. Han har takket nei til å svare på spørsmål om annonsen og rekrutteringen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.