Velgerne flykter fra Arbeiderpartiet. I Kantars desember-måling for TV 2 faller Arbeiderpartiet kraftig med 3,4 prosentpoeng fra forrige måling. Partiet får 23,4 prosent,. Dermed er ikke lenger Ap landets største parti.

For Høyre oppnår en oppslutning på 24,6 prosent, etter en fremgang på 3,2 prosentpoeng.

Høyre-leder Erna Solberg tror velgerne nå straffer Støre-regjeringen for å være bakpå med koronatiltak og grep for å bøte på høye strømpriser.

– Velgerne gir Støre og Vedum strømsjokk. Mens regjeringen nøler med på komme på banen med tiltak mot galopperende strømpriser, forlater velgerne dem, skriver TV 2s kommentator Aslak M. Eriksrud.

Den nye regjeringen har selvsagt ikke det fulle og hele ansvaret for strømprisene. Men Ap har stemt for absolutt alle de tiltakene som har ført landet ut i det som virker å bli en økonomisk katastrofe for en stor del av befolkningen.

Og det er tross alt Ap som nå sitter med makten, og som har en mulighet til å løse problemet. Men det er ifølge vår olje- og energiminister helt umulig, for vi har jo forpliktelser.

At ingen av oss som må betale de ekstreme regningene har stemt for disse forpliktelsene plager ikke vår politiske elite. Særlig ikke de med gratis strøm i sine pendlerboliger, bare et eksempel på de rause godene våre politikere har bevilget til seg selv.

At Ap kjører på med koronatiltak er ikke overraskende, men det er vel ikke grunnlag for å si at de utmerker seg negativt i forhold til Solberg og Høie & co.

Men mantraet om «vanlige folk», som multimillionæren Støre kjørte så hardt på gjennom hele valgkampen, lyder hult når nettopp vanlige folk opplever at barna fryser fordi man ikke har råd til å skru opp varmen, slik en fortvilet mor fortalte på NRK Debatten 30. november (første innslag).

Bistand, innvandring og klimatiltak? Da har vi alltid penger nok. Men vi vanlige folk får klare oss selv.

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.