Tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland kaller sin tidligere politiske rival Kåre Willoch en hedersmann.

Den politiske rivaliseringen mellom «Gro og Kåre» satte sitt preg på 80-tallets Norge. De var begge statsministre i perioden, og de hadde mange harde og til dels bitre meningsutvekslinger. Nå er den ene av de to gått bort, og den andre erklærer sin sorg, respekt og deltakelse:

NTB skriver:

– En sentral politisk leder i vårt land er gått bort. Kåre Willoch satte sterkt preg på sin samtid i mange tiår, som statsråd og partileder, før han vant valget og etterfulgte mine første 9 måneder som statsminister i 1981, sier Brundtland i en uttalelse mandag.

De to var sentrale personer i norsk politikk gjennom 1980-tallet, og Brundtland minnes hvordan de var i både samarbeid og strid, men at hennes regjering stilte seg bak Willoch da han var kandidat til å bli Nato-leder på slutten av 1980-tallet.

– Jeg har aldri vært i tvil om de kvaliteter og de sterke lederegenskapene som preget min fremste politiske motstander gjennom deler av 70 og 80-tallet, sier hun.

Brundtland sier hun vil hedre og huske Willoch som hedersmann, og med takk og stor respekt.

– Arne Olav og jeg sender i dag våre tanker til Anne Marie og den nære familie, avslutter den tidligere Ap-lederen.

Kåre Willoch ble 93 år.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.