En emiratisk general anklaget for tortur ble valgt til president for Interpol torsdag, tross bekymringer fra menneskerettighetsorganisasjoner.

Det er Ahmed Nasser al-Raisi fra Emiratene som har blitt valgt, kunngjorde det internasjonale politibyrådet Interpol på Twitter torsdag.

Generalen er leder for De forente arabiske emiraters sikkerhetsstyrker. Han har blitt anklaget for tortur de siste månedene i Frankrike og Tyrkia, som er vertskap for Interpols generalforsamling i Istanbul denne uken.

Medlemmer i EU-parlamentet har tidligere vært skeptiske til valget av al-Raisi.

– Valget av general al-Raisi ville undergrave oppdraget og omdømmet til Interpol, og i alvorlig grad påvirke organisasjonens evne til å utføre sitt oppdrag effektivt, skrev tre medlemmer i EU-parlamentet 11. november til EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen.

I oktober i fjor uttrykte flere menneskerettighetsgrupper, inkludert Human Rights Watch, bekymring for det mulige valget av al-Raisi. De beskrev ham som «en del av et sikkerhetsapparat som fortsetter å systematisk slå ned på fredelige kritikere».

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂