Her sees bulkbåten «Golden Pearl», som ble reddet ut av isen av den russiske isbryteren «Vagyach» 21. november. «Golden Pearl» seilte fra Murmansk den 26. oktober, men ble liggende fast i isen. Foto: Fleetmon.com

Satellittdata, verifisert av uavhengige forskere, viser at jordens klima har hatt en kjølende trend de siste årene. Helt siden 7. november har det nordlige Kina og Indre Mongolia slitt med rekordkald vinter og mye snø. Gjennomsnittstemperaturen på Sydpolen fra april til september var 4,5 grader lavere enn de siste 30 årene, og i Arktis og Nordøstpassasjen er det stor utbredelse av is.

Nordøstpassasjen er sjøveien mellom Europa og østkysten av Asia langs kysten av Sibir – og representerer en fristende snarvei for kommersiell transport noen måneder i sommerhalvåret – men isforholdene her er uforutsigelige og lumske. Sommeren 2009 var passasjen omtrent isfri i august, og i september 2009 seilte to is-forsterkede lasteskip gjennom passasjen, uten hjelp av isbrytere.

Dette brukte samtlige politiske klimaforskere som «bevis» på at menneskeskapt global oppvarming var i ferd med å gjøre Nordøstpassasjen varig isfri, og alle snakket om oss onde oljeforbrukere som utrydder den stakkars isbjørnen. Det var ikke måte på engasjement og føleri.

Nå, 12 år etterpå, snakker klimahysteriske aktivister aldri om isbjørnen lenger. Det rapporteres at havisen i området mellom Vrangeløya og fastlandet ikke har smeltet denne sommeren, og har passert to meter i tykkelse. Tsjuktsjerhavet på 620.000 km² er havområdet mellom Sibir og Alaska nord for Beringstredet. Det var betydelig tilfrosset allerede i oktober. Tilfrysingen er så stor at kommersielle skip setter seg fast i isen som skulle vært historie, og hvalross har søkt mot områder med tynnere is.

Alt dette ignoreres av klimahysteriske politikere og deres enorme forsknings-industri. De pumper ut fake news om enorme klimaendringer, store klimakatastrofer og kommende dommedag hvis du ikke betaler CO2-avgiftene og strømregningen med et smil. Hva skal de ellers leve av?

Les også:

Advarsel om global oppvarming fra 1922

Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.