Hvis man leser nyhetsmeldingene nøye kan man se at det er laber interesser for de såkalte boostershots, eller oppfriskningsdose som norske helsemyndigheter optimistisk kaller dem.

Folk godtok at de måtte ha to doser for å være «fullvaksinert». Men nettopp i begrepet fullvaksinert lå forståelsen av at man da var beskyttet.

Men så het det at man måtte ha «påfyll» etter bare seks måneder. Dette var en drastisk endring av forutsetningene. Tony Fauci har innrømmet at vaksinene var mindre effektive enn beregnet. Det burde utløst en rekke spørsmål. Vet myndighetene og legemiddelindustrien hva de driver med, eller bruker de befolkningen som forsøkskaniner?

I Frankrike tilbød man boostershots til mennesker over 65. Nå er grensen senket til 40. Man forkler anbefalingene i ord som «nyttig».

Franske helsemyndigheter anbefaler å gi en tredje dose med koronavaksine til folk over 40 år.

Anbefalingen ble kunngjort fredag og er basert på en evaluering av internasjonale studier som viser at en tredje dose er nyttig seks måneder etter dose nummer to.

Betyr det at folk må ta nye vaksiner hver sjette måned kanskje resten av livet for å få lov å jobbe og benytte servicetilbud? Det er en deal som bør gjøres eksplisitt og ikke skjules som «nyttig».

Bare 30 prosent av folk over 65 godtok å sette boostershot.

Det er utbredt skepsis i befolkningen til å begi seg ut på en vaksinekarusell. De fleste har latt seg vaksinere av pragmatiske grunner som jobb og reise. Men det de nå tilbys er noe ganske annet, uten at det blir forklart hva og hvorfor premissene er endret.

Det er grunn til å anta at demonstrasjonene vil bli flere og større i tiden som kommer.

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.