Mannen som i fjor høst ranet en bensinstasjon på Aurskog er i Romerike og Glåmdal tingrett dømt til 237 timers samfunnsstraff. Strafferammen var på sju måneders fengsel, for ranet og en rekke andre lovbrudd.

Mannen som er i 20-årene, trut den unge kvinnelige ekspeditøren med en lang kniv, og fikk med seg 4.000 kroner etter ranet av YX på Aurskog på Romerike 12. september i fjor.

«Retten er heller ikke i tvil om at den alvorlige frykten tiltalte fremkalte hos N.N (ansatte, journ.anm.) var den direkte årsaken til at hun aksepterte instruksen fra tiltalte om å gi ham penger, og at hun derfor la kassabeholdningen i plastposen som han medbrakte». 

Noen timer etter ranet fikk Romerikes blad tilsendt en video der gjerningsmannen skrøt uhemmet av gjerningen. Videoen ble delt på det sosiale mediet Snapchat.

«Jeg har en nyhet å fortelle dere: Jeg har rana en bensinstasjoooooon», skriker unggutten i videoen.

Gjerningsmannen ble samme kveld pågrepet av store politistyrker på en adresse på Aursmoen. Kniven som tiltalte brukte til å true med under ranet ble senere funnet av politiet i en kum, og ble fremvist for retten under hovedforhandlingen.

Mannen erkjente i retten også erkjente butikktyveri, skadeverk på en taxi og en personbil, i tillegg til å ha knust flere ruter på NAV-kontoret og rådhuset i Aurskog-Høland.

Til tross for aktors påstand om sju måneders ubetinget fengsel, ble mannen idømt samfunnsstraff.

Selv om tingretten mener at riktig straffenivå i saken er sju måneder ubetinget fengsel, ble mannen idømt 237 timers samfunnsstraff.

Mye av grunnen er at mannen har hatt en «formidabel utvikling» etter at han selv valgte å søke hjelp for å håndtere sin rusavhengighet, og retten mener det vil være svært uheldig for tiltalte å avbryte denne utviklingen ved en lengre fengselsstraff.

Det er ikke kjent om saken vil bli anket.

Det er ikke første gang grove ran har gitt samfunnsstraff:

Ransmannen la ut skrytebilde: «Jeg har rana en bensinstasjoooooon» (Romerike Blad – betalingsmur)

Les også:

Ni måneder i Oslo tingrett: Ran i det nye Norge

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.